+ 61 7 3252 0949

Ridgeway at Sunrise

by admin· November 03, 2017· in · 0 comments
About 2015 AIA Queensland Architecture Awards Sunshine Coast Regional CommendationRidgeway at Sunrise is a major overhaul of a very basic beach house to create the ultimate Surfers’ Retirement Shack. The owners are avid surfers and the house had to respond to a lifestyle based around the ocean, healthy living, visiting family and friends, and entertaining with gusto!  Inventive planning decisions have driven a dynamic spatial enhancement of the site creating an informal indoor/outdoor living arrangement for the clients and their numerous guests.  Budgetary constraints necessitated the retention of much of the existing ‘L’ shaped house. New programme of Garage, Master Suite and outdoor entertainment were keyed into the existing siting with full respect paid to the North Eastern street front.  The new street facade is architecturally treated with a functional 2-part screen of timber and aluminium. This element resolves the many issues of climate (wind, sun, rain], privacy, security, surveillance and activated spatial dynamics. An important filter to the pedestrian and vehicular street traffic, the screen alleviates the need for a fence and generously activates the streetscape and landscape. 
Read More

Wilston Bungalow

by admin· November 03, 2017· in · 0 comments

583 Residence

by admin· November 03, 2017· in · 0 comments

582 Residence

by admin· November 03, 2017· in · 0 comments

251 Residence

by admin· November 01, 2017· in · 0 comments
    About 2008 AIA Queensland Architecture AwardsSunshine Coast Residential Award The house has been designed to be a functional family home at the coast rather than a ‘beach house’.  It was important for the design to embody the benefits of the location and the type of lifestyle it affords.  The house design responds to the local environmental conditions and the arrangement of planning and sectional spaces function accordingly.   Aesthetically, the home is modern, with materiality that embraces suburbia and with structural tectonics typical of coastal Noosa architecture.  The site holds an elevated position with ocean views to the east and hinterland mountain views west.  A final contextual consideration was the existing house – part of which had to remain for budget reasons.  The design response has been to demolish part of the existing single storey residence and add a two storey extension which houses all the new accommodation.  The courtyard plan creates privacy within the suburban context.  Linking the old with the new is achieved via a large masonry blade wall and glass link connecting the house vertically and horizontally.  Functionally, the brief resolves itself with all the main living and kitchen area lifted to the upper level to […]
Read More
Sunshine Coast House Renovation Push Marcus Beach Residence tiled bathroom renovation

Marcus Beach Residence

by admin· November 01, 2017· in · 0 comments
ABOUT Marcus Beach Residence is a substantial makeover of a 1980’s weatherboard beach holiday home. The existing house required substantial upgrading to better respond to the altered site condition of reduced privacy (increased neighbour development) and the ravages of a seaside climate, that rendered the large eastern deck unusable and much of the interiors past their expiry date. The refurbishment focused on re-orientating the Kitchen plan and altering existing built fabric to create a functional indoor/outdoor connection that embraced the new eastern deck as the heart of holiday living. The deck is multi-functional in use serving as arrival point, drop-off zone, eating area, entertaining area and reading room. New sliding Doors and Screens are substantial elements dealing with both the Environmental and the Social threshold, connecting and closing down as necessary. The built-in deck lounge has become the natural gathering space of the house, designed to maximise privacy and comfort ensuring year-round useability. The new East-facing deck façade is both architecturally functional and as the frontage, becomes the new Streetscape. This screening element resolves the many issues of climate (wind, sun, rain], privacy, views/surveillance whilst providing the daily shadows that activate the spatial dynamics of adjoining rooms. From within, the […]
Read More

Brighton Twin Set

by admin· November 01, 2017· in · 0 comments
The Brighton Twin Set is a duplex created from a culturally significant, architectural ruin of four flats located in Highgate Hill. A labour of love for the clients who were inspired by the opportunity to restore and rebirth the building whilst expanding on the inherent character.
Read More

Wilston Bungalow

by admin· November 01, 2017· in · 0 comments

Lutwyche Bungalow

by admin· November 01, 2017· in · 0 comments