+ 61 7 3252 0949

Providore Retail Fitout

November 03, 2017 · Retail Hospitality

This project involved the re-planning and re-birthing of an ‘ugly duckling’ conglomerate structure that housed the Griffith University, Southport Campus, Gold Coast Student Guild Uni Bar, function room and some eating areas.

The major architectural manoeuvres involved relocating the Bar to create a new pedestrian entry to the University that links the new light rail station through an alfresco dining area and into the campus. Architecturally the building’s many disparate parts are united in a clean palette of durable materials and rational planning to effectively renew the whole. 

The original building fabric has been carved out to create the Link laneway connection complete with sky blue roof light. This links the food tenancies and Uni Bar between the University entry and the campus.

The Bar is moved from the Campus front door back into a larger area within the complex that has clear access to an outdoor terrace, under an extended sculptural roof as part of the works.

The new Uni Bar is strategically positioned on the Link Laneway pedestrian spine, which is a major campus thoroughfare. The new design incorporates 3 connected bars serving the main bar, outdoor terrace and the refurbished Function Room.

The prominent positioning of the Link Eatery aligning with the skylit covered pedestrian Link laneway ensures the maximum exposure for new tenancies. The robust and textured materiality of stack bonded, patterned brickwork, natural hardwood, white weather boards and black industrial steel creates an unique character for the Link Eatery as a destination on the campus.